Vad gör vi egentligen i färghandeln kanske ni undrar? Jag kan berätta vad som hänt idag, en helt vanlig torsdag, så får ni en liten inblick i vad vi har för oss.

Alexander öppnar butiken kl 7, kl 8 cirka kommer jag (Barbro) och sen dyker Lisa och Caroline upp. Vi har ”morgonsamling”, tittar igenom beställningar, planerar dagen och diskuterar skyltningar, kampanjer mm. Därefter gör vi rent brytmaskiner, fixar till så att butiken är fräsch, fyller på varor, tar emot varor, beställer och framför allt, tar hand om våra kunder. Just idag har vi haft fokus på att få fram alla utomhusprodukter i butiken och göra iordning på vårt överfulla lager. Vi har burit ned toalettstolar till källaren för att ge plats för annat. Det fina trägolvet Haväng, ett plankgolv, har äntligen kommit ut i butiken. Ett riktigt fint trägolv som vi kommer att ha på lager, 499 kr/kvm.

Alexander har fixat så att vår nyaste bil har blivit stripad (stavas det så tro?). Tack Henke på Skyltotryck. Den här bilen använder vi som arbetar i butiken bl a till att köra ut varor till kunderna. Vi har fri hemkörning i Mariestads tätort, med viss reservation för godsets storlek och vikt. Kan vara bra för er att veta!

Caroline har skyltat upp våra fina utekrukor som vi säljer inför vår- och sommarsäsongen. Fina krukor som passar perfekt på altanen eller kanske i växthuset. Ni vet väl att vi har en inredningsavdelning med massor av fina prylar att ge bort i present eller pynta hemma med.

Jag har ägnat delar av dagen åt kontorsarbete med allt vad det innebär. Fakturering, betalning av fakturor,bokföring mm mm. Vi har minst sagt ett ganska varierat arbete vilket är riktigt kul. Ingen dag är den andra lik.Ikväll har jag varit i Skövde där vår färgleverantör Jotun hade sin årliga genomgång av utomhusfärg inför sommarsäsongen. En trevlig kväll med god mat och massor av nyttig info om färg och marknadsföring.

Nu är det en timma kvar till midnatt så det är dags att sova. Innan dess vill jag bara berätta om vårt stora event den 4 – 5 maj – Färgens dagar. Då kan ni köpa utomhusfärg till mycket bra priser i vår butik och dessutom delar vi med oss av massor av kunskap om färgen, förarbete mm. Dijana från Jotun kommer finnas i butiken hela fredagen. Naturligtvis laddar vi upp fikabordet med lite smått och gott.