Vi ställer verkligen tusen frågor till våra kunder. Det måste vara tröttsamt för dem men vi måste ta reda på vad de ska måla, vad de målat med innan, om det är grundat, behöver de målartvätt, slippapper, vilken glans vill de ha på färgen osv mm. Ibland känner jag att vi nästan skrämmer bort kunden men vi är så angelägna om att resultatet ska bli så bra som möjligt.

De flesta frågorna gäller snickerifärg. Vi säljer Jotuns Lady Supreme finish och Coloramas lackfärg. Supreme finns i glanserna 5, 10, 15, 40 och 80. Coloramas lackfärg har endast en glans, 40. Vi har målat upp pinnstolar i butiken i olika kulörer och glanser för att göra det lättare för kunden att välja. På möbler är det verkligen snyggt med en lite mattare lackfärg t ex glans 5, 10 eller 15 men när det kommer till dörrar och golvsocklar är det många som väljer glans 40. Jag rekommenderar kunderna att inte ta en alltför blank färg när de ska måla trätak då redan en halvblank färg kan upplevas väldigt blank i just tak men smaken är som baken… När glanstalet är valt börjar vi diskutera kulör. Vitt är ju inte vitt alltid. När man köper ett vitt kök eller vita lister är de ofta målade i den s k Stockholmsvita kulören S 0502-y, lite gul brytning. Det är viktigt att fråga en köksleverantör om de har någon färgkod på köket så att lister mm harmoniserar i kulör. Många vill idag hellre gå åt det vitgråa hållet t ex S 0300-N eller S 0500-N. Om ni är tveksamma – köp en provburk för en billig penning hos oss och testa innan ni gör ert val.