Idag har vi hjälpt till i huset vars renovering vi följer. Jag (Barbro) har mest städat och tagit bort tejp från fönstren. Inte mycket till hantverk men det ska ju också göras. När man renoverar är det viktigt att hela tiden städa undan och hålla rent annars blir det snabbt kaos. Det blir många turer till soptippen under en totalrenovering. Målarmästare Thomas har gett sig på golvet i det blivande sovrummet. Ingenting är rakt i det gamla huset så det var en del att fixa.
Alexanders hus 016Alexanders hus 017
Husets ägare sätter på luckorna i köket. De har valt ett grått kök från IKEA, ett kök med lite gammaldags stil vilket passar huset perfekt.
Alexanders hus 003Alexanders hus 008Alexanders hus 034
Badrummet på andra våningen har påbörjats. Rör är dragna, väggar flyttade och tätskiktsmattan är på plats. De har valt ett vitt kakel på väggarna och en gråsvart klinker till golvet. Badrummet kommer att utrustas med en vägghängd toalett, duschväggar, kommod, spegel och troligen badkar (om det får plats). Det är viktigt att tänka på att tätskiktsmatta, fix och kakel bygger en del så att man inte väljer ett badkar som p g a detta inte får plats.
Alexanders hus 019Alexanders hus 020
Spegeldörrarna i huset har fixats till. Det är kul att försöka bevara så mycket som möjligt av det som fanns i huset från början. Ägarna har även valt strömbrytare i gammal stil, Renova.
Alexanders hus 018Alexanders hus 013
Ja det är mycket som ska göras när man renoverar ett hus men det är ett roligt och spännande projekt. Vi önskar ägarna lycka till med det fortsatta jobbet. Vi kommer att följa er och hjälpa till när vi har tid.
Alexanders hus 026