Som vi tidigare berättat följer vi renoveringen av ett hus i Mariestad. I dag har jag besökt huset och det händer grejor hela tiden. Nu har de rivit två väggar, en vägg i köket och en i ett av sovrummen. Rummen känns direkt mer rymliga. Det är viktigt att kontrollera om en vägg är bärande innan man river. Husägarna har fått råd av den erfarne snickaren Lasse Jansson innan väggarna revs. Alla gamla vinylmattor är utrivna, nya golv ska läggas in och det fina trägolvet som finns i flera rum ska slipas och lackas. En av ”kattvindarna” ska användas som garderob och är nu målad. Först använde de Jotuns Kvist- och spärrgrundning och därefter väggfärg, Milltex 7.

På den stora tomten finns, förutom huvudbyggnaden, två uthus. Ett är fräscht och kan användas som förråd, det andra är den gamla tvättstugan som nog tyvärr har sett sina bästa dagar.
klassfest 021klassfest 026klassfest 023klassfest 022klassfest 032klassfest 033