Hejsan

Hur har ni det i juletider? Här i Mariestad har det som sagt kommit en hel del snö så nu känns det att det är jul! Jag/vi har skottat trottoaren och uppfarten till vårt hus. Har även sandat vilket känns bra eftersom man är ansvarig om någon går på vår trottoar, halkar och skadar sig. Nu är det ganska säkert! Jag är ledig t o m måndag så butiken fick bara ett kort besök av mig på förmiddagen då jag hämtade lite ” Isbort”, en superbra produkt när det bildas is t ex på trappan. Häll på lite och isen är borta på ett kick.

Thomas jobbar på för fullt i Coloramahusets garage. Han sätter upp gipsväggar och även en vägg som avskiljer förråd från garage. Snart är det projektet klart. Vi har funderat en del på vad vi ska göra med betonggolvet i garaget – måla eller behandla med något annat? Troligen blir det så att vi slipar bort betongfilmen och sen tar på betongimpregnering, en produkt som binder betongen. Det är alltid svårt att få ett målat golv att hålla. På sikt kanske vi lägger klinker men inte nu.

Hög tid att planera nyårsmiddagen som vi ska ha för tretton gäster. Vi kommer att laga maten tillsammans men det är vi som bestämmer menyn och handlar allt. Huvudrätten och tilltugget till välkomstdrinken är klart men förrätt och efterrätt återstår. Förslag?

Nyår 2014 006