Det behövs inte mycket arbete för att åstadkomma stora förändringar hemma. Här får du några knep som ger ditt hem ett lyft – på mindre än ett dygn.

Tapetsera! Med dagens ”easy up-tapeter” är det enkelt att tapetsera och du behöver inte tapetsera hela rummet för att få stor effekt. Tapetsera en fondvägg, del av vägg eller kanske bara ett hörn. Om du tycker det är för krångligt att tapetsera kan du göra en tavla av din favorittapet.

Måla! Man kan snabbt måla om en vägg eller byta färg på listerna. Varför inte måla om möblerna? Det finns snickerifärg i flera olika glanser. Det senaste inom snickerifärgsfamiljen är glans 5, Lady Supreme finish. Blir hur snyggt som helst!

Mattor! Med mattor kan du skapa ett rum i rummet vilket passar extra bra för öppna planlösningar. Kom ihåg att du kan få de flesta mattor i vilken storlek och form du vill!

Detaljer! Enkelt och smart för plånboken är att jobba med detaljer – textilier, lampor, ljus och tavlor i matchande kulörer eller teman ger rummet ett lyft och kan enkelt bytas ut när du tröttnar. Heta färger nu är metallic med guld-, silver-, brons- och koppartoner. Allt måste inte kosta pengar: Ge dig ut i naturen och höstfynda. Kottar, grenar, kvistar och stenar blir vackert och ger harmoni.

Städa! Det finns inget som lyfter hemmet som en rejäl rengöring! Det är dessutom det bästa sättet att skydda dina golv och väggar. Kolla att du har de rätta städmedlen. OBS! Använd inte grönsåpa på dina trä-, laminat-, eller klinkergolv. Det blir en hinna som smutsen fastnar i.

jul i butik 002Jotun 004choklad mm 014julmys 006