trendstefan

Stefan Nilsson, trendexpert, skriver i sitt senaste nyhetsbrev, Den nya svarta, om designveckan i Milano. Under veckan tog Martino Gamper och Serpentine Gallery över det stora varuhuset La Rinascente och döpte om varuhuset och byggde upp en handfull installationer utanför varuhuset. Där stod leksaksreparatörer, rottingmakare och skomakare som lagade saker. Stefan menar att det finns så mycket provocerande och intressant i detta. Lagandet. Reparerandet. Att reparera istället för att köpa nytt. I en del trendrapporter anser man att lagandet anses vara en reaktion på vår ”Quick-fix Culture”.

Där kommer vi som Coloramabutik in i bilden. Vi säljer de produkter du som konsument kan behöva när du lagar och reparerar. Istället för att köpa nya möbler kanske du vill måla om dina gamla, eller du kanske har köpt möbler på second hand och vill ge dem ett nytt utseende. Du funderar på om du ska sälja ditt hus/sommarstuga eller om du istället för att sälja och köpa nytt ska renovera det du har. Då finns vi. Vi har produkterna du behöver och om du inte vill renovera själv har vi de hantverkarna du behöver. Det är viktigt att ta hand om och vårda det man har. Man trivs när det är helt, rent och fräscht och värdet på det man äger består, eller till och med höjs, om man löpande renoverar, lagar och reparerar.